K. Yamada Ką daryti susidūrus su problema?

Šįkart apie antrą Kobi Yamada knygą "Ką daryti susidūrus su problema?". Ne mažiau prasminga negu pirmoji "Ką daryti kilus idėjai?", gal tik šiek tiek niūresnė, nes visgi kalbama apie problemą. Knyga taip pat tapusi "New York Times" bestseleriu, laimėjusi kelis aukso medalius geriausių vaikiškų knygų apdovanojimuose bei apdovanojimą už aukščiausias vertybes atspindinčią literatūrą.
Manau, kad šios knygos taip gerai įvertintos visiškai pagrįstai, kadangi jose labai paprastai ir aiškiai perduodamos svarbiausios gyvenimo tiesos. 
Knygos herojus susiduria su problema ir iš pradžių renkasi lengviausią kelią - jos vengia ir bando apie ją negalvoti. Tačiau taip jis ne tik neatsikrato problemos, bet padeda jai dar labiau augti.
Knygoje raginama neišsigąsti susidūrus su kliūtimi, nebėgti ir nesislapstyti, o pažvelgti jai tiesiai į akis ir imtis atsakomybės. Juk kiekvienoje problemoje slypi galimybė kažko išmokti ir patobulėti.
Iliustracijų grožis tiesiog užburia, todėl knygą galima vartyti tiek su pačiais mažiausiais, tiek su vyresniais. O tema aktuali ir suaugusiems. 

Komentarai