B. Laditan Ką kalba mažylis, kai dar nekalba

 
Jau ant viršelio skelbiama, kad knyga skirta nepraradusiems humoro jausmo, suprask - jeigu nepatiks, tiesiog nesupranti humoro. Knyga parašyta iš vaiko perspektyvos, nes anot autorės tik pats vaikas gali "pareikšti autoritetingą nuomonę apie savo išgyvenimus, maistą, miegą, laisvalaikį ir visus tuos žmones, kurie ateina į svečius". Aš kažkaip nesijaučiu susipykus su humoro jausmu, tačiau ir tokio stiliaus knygą galima parašyti taip, kad ji būtų vertinga. Taip, yra juokingų vietų, bet tik tiek. 
Štai kelios ištraukos, galbūt jums patiks :)

“Zirzimas iš ties yra instrumentas - kaip smuikas ar būgnas. Kai liausitės laikę jį galvos skausmu ir imsite šokti pagal vaiko poreikių dūdelę, gyvenimas jums atlygins naujomis užduotimis. Net jei tai žinote, o zirzimas jums vis tiek nemalonus, labiau pasistenkit tenkinti vaiko reikmes.
Vaikai dažnai zirzia tada, kai jiems nuobodu, nes žaislai jų nebedžiugina. To galite išvengti kas savaitę pildydami žaislų atsargas.”

Ar tikrai neperspausta su sarkazmu?
“Meluoja visi. Tik vaikai už tai neatsiprašo. Gerai pagalvojus, melas - tai tiesa su juokinga skrybėle. Kai kitą kartą mažylis meluos jums į akis, kikenkite ir šypsokitės. Apkabinkite jį ir atminkite: veikiausiai uždavėte ne tokį klausimą. Svarbiausia priežastis, kodėl mažieji iškraipo tiesą - tai siekis išvengti bėdos. Ko tikisi mama klausdama, pavyzdžiui: “Laura, ar tu prisiusiojai į židinį?” Abidvi žinoti, kad Laura tai padarė, ir kad toks jos elgesys smerktinas. Ką ji praras sukūrusi pasakėlę?”

“Tėčiai, būkit nuoširdūs patys sau. Ar jums patinka dalytis? Kaip pasijustumėt, jei į duris pabelstų nepažįstamas vyras ar moteris ir paprašytų paskolinti automobilį? Mamos, visi mato kaip saugote savo sienos rankinę, tarsi ši būtų prikimšta auksinių monetų ir chardonnay, o ne vaikiškų kojinių ir čekių. Tėčiai, jūs taip stipriai gniaužiate televizoriaus pultelį, lyg jis vienintelis palaikytų jūsų širdies plakimą. Laikas pripažinti, kad dalytis skaudu visiems.”

Jeigu neturite ką skaityti, tuomet galima pavartyt šį skaitalą. Tačiau, jeigu turite 87 knygas, norinčias būti perskaitytas (kaip kad aš), tada tai - laiko gaišimas. Niekam nerekomenduočiau ir nedovanočiau.

Komentarai